Lähes poikkeuksetta miesten puvuissa on vasemmassa rintamuksessa kapea rintatasku. Harva pukua käyttävä kuitenkaan tietää, että rintataskun ainokainen funktio kuuluu taskuliinan mukana kuljettamiselle. Valitettavan moni sensijaan roikottaa taskussa kynää tai jopa kännykkää. Näin ei  sovi käyttäytyä, vaan modernilla herrasmiehellä on rintataskussaan aina asukokonaisuuteen sopiva taskuliina.

Taskuliinan oikeaoppinen käyttö

Vaikka etiketti rajoittaa taskuliinan käyttöä vain muutamin ehdoin, on muutama asia kuitenkin hyvä pitää mielessä taskuliinan käyttöä harkitessa.

Modernin Herrasmiehen taskuliina

Milloin taskuliinaa ei kuulu käyttää

Ensinnäkin, ainoastaan akateeminen päiväjuhla on täysin taskuliinavapaa juhla. Iltajuhlista ainoastaan kunniamerkkien kyllästämät ovat oikeutettuja jättämään taskuliinan käytön väliin. Muutoin frakin kanssa on syytä sitten aina valita valkoinen ja viivamaiseksi suorakaiteeksi taiteltu taskuliina.

Muulloin taskuliinan käyttö on suositeltavaa

Taskuliinan oikeaoppinen käyttö on niitä harvoja pukeutumisen muotoja, jolla on helppo erottautua edukseen. Liinan taittelu edustavaksi ja esteettiseksi vaatii hieman vaivannäköä sekä harjoittelua, mutta toisaalta se jää varmasti mieleen.

Taskuliinan värin valinta tulisi aina sovittaa kokonaisuuteen. Luonnollinen pari sille löytyy käyttäjänsä kaulasta. Taskuliina tulee siis yhdistää kravatin tai silkkihuivin kanssa. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että kankaan kuosi olisi identtinen kaulavaatteen kanssa – päinvastoin.

taskuliina

Taskuliinan asetteluun voisi käyttää kokonaisen toisen artikkelin, joten palaan sen osalta asiaan myöhemmin!

Osta: ASOS (7,69 €)

Ja Asoksesta ostettaessahan postikulut ovat tuttuun tapaan sen 0 euroa!